lines

Voorrondes Cruyff Court toernooi verspreid door heel Zwolle

13-01-2020

Vanaf 5 februari worden de voorrondes van het landelijke Cruyff Court toernooi gespeeld verspreid door heel Zwolle in plaats van op één locatie. SportService Zwolle, organisator van dit toernooi wil hiermee zoveel mogelijk kinderen bereiken. Tijdens het jaarlijkse evenement kunnen Zwolse kinderen uit de groepen 7 en 8 tegen elkaar strijden in verschillende teams.

Voorgaande jaren werden de voorrondes van het landelijke Cruyff Court toernooi enkel gespeeld in Holtenbroek. “Dit jaar wordt het Cruyff Court in ieder stadsdeel nagebootst omdat we zoveel mogelijk kinderen willen bereiken om hun talent te laten ontdekken,” vertelt Joel Visscher, projectleider Cruyff Court toernooi SportService Zwolle. “Er is maar één ‘echt’ Cruyff Court in Zwolle. Namelijk in Holtenbroek. Bij het organiseren van de voorrondes hebben we in onze stad gezocht naar geschikte straatvoetbal veldjes waar we deze beleving zo passend mogelijk maken.” Aldus Visscher.

Groot bereik door deelname in alle stadsdelen
Om zoveel mogelijk kinderen, met de leeftijd van groep 7/8 te bereiken, organiseert SportService Zwolle de voorrondes in vier stadsdelen: Aa-landen/Holtenbroek, Zwolle Centrum – Berkum, Stadshagen/Westenholte en Zwolle-Zuid. “Door de voorrondes in de verschillende stadsdelen te spelen, willen we de deelname laagdrempeliger maken voor de Zwolse kinderen. Maar we willen ze ook bekend maken met een andere manier van voetbal. Op een Cruyff Court draait het veel meer om de technische vaardigheden van een voetballer. Denk maar aan onze internationals Memphis Depay of Georginio Wijnaldum. Beide jongens die klein zijn begonnen met straatvoetbal, nu groot zijn geworden met deze techniek op het veld”, vertelt Visscher.

Locaties
5 februari: Zwolle Centrum – Berkum: Streetcourt, Bankastraat
12 februari: Aa-landen/Holtenbroek: Cruyff Court, Palestrinalaan
12 februari: Zwolle Zuid: Kids Court, SVI IJsselcentraleweg
26 februari: Stadshagen/Westenholte: Streetcourt aan de Buidelmos / Nijenhuislaan

Finale
Na het spelen van de voorrondes komt er in de jongens én meisjes categorie een winnaar. Deze winnaars gaan met elkaar tijdens de Zwolse finales strijden voor een plek in de landelijke finales. De Zwolse finales van de voorrondes worden gespeeld op 4 maart.

Fairplay en de 14 regels van Cruyff
Vernoemd naar één van de beste voetballers, staan Fairplay en de 14 regels van Cruyff centraal tijdens het jaarlijkse evenement. Iedereen gaat met respect met elkaar om in de sport. Dit geldt niet alleen voor de sporters, ook voor de trainers, supporters en coaches. Wij hebben RESPECT voor elkaar, we spelen EERLIJK volgens de regels, we spelen SPORTIEF, ook als het even niet zo goed gaat. Tenslotte kan en mag iedereen MEEDOEN. Vind Fair Play belangrijk en speel mee!

Aanmelden
Aanmelden voor het Cruyff Court toernooi in Holtenbroek en Zwolle Zuid kan voor vrijdag 7 februari januari, deelname is gratis. Voor Zwolle Centrum en Stadshagen zijn de inschrijvingen gesloten.
Deelnemers kunnen hun team opgeven, met teamnaam en wijkvermelding, via: j.visscher@sportservicezwolle.nl