lines

Gemeente Zwolle sluit zich aan bij Uniek Sporten

17-05-2021

De gemeente Zwolle sluit zich samen met de andere Overijsselse gemeenten aan bij Uniek Sporten. Uniek Sporten werkt vanuit reeds bestaande regionale samenwerkingsverbanden om de sportparticipatie voor mensen met een functiebeperking te bevorderen. Vanuit deze regionale samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund en worden mensen geholpen met het vinden van een juiste sport- of beweegactiviteit. SportService Zwolle is voor de regio IJsselland, waar Zwolle onder valt, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband.

Platform Uniek Sporten
“Het is een bijzonder moment om juist in deze tijden van de geldende covid’19 maatregelen aan te sluiten bij een platform als Uniek Sporten”, vertelt Loes Boetes, Regiocoördinator aangepast sporten vanuit SportService Zwolle. “Veel sportaanbieders voor mensen met een functiebeperking liggen namelijk al ruim een jaar stil. Toch horen we mooie verhalen vanuit de sportaanbieders dat ze de contacten met de leden goed onderhouden en hopen snel weer te kunnen starten met het aanbod. Het uurtje sporten in de week is zo ontzettend belangrijk, niet alleen om vitaal te blijven, maar ook vanwege de sociale contacten. Voor sommigen is het hun uitje van de week.”

Passend sport- en beweegaanbod
Middels de website of app van Uniek Sporten kunnen mensen met een functiebeperking op zoek naar sport- en beweegaanbieders in de omgeving. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ‘sportkeuze hulp’. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen kom je uit bij een sport die bij jou past. Sportaanbieders hebben, naast het vergroten van hun zichtbaarheid, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een crowdfundingactie te starten. “Wij kunnen de website vullen met onze eigen regionale en lokale informatie en nieuwtjes. De bezoeker kan op de website of in de app van Uniek Sporten de gemeente invullen en krijgt vervolgens lokale berichtgeving en informatie in beeld”, aldus Boetes. “Met het aansluiten bij Uniek Sporten hopen we dat het voor inwoners die op zoek zijn naar een passende sport- of beweegactiviteit gemakkelijker wordt om iets te vinden dat bij hen past.”

Iedereen in beweging
Wij roepen sport- en beweegaanbieders op om hun aanbod aan te melden op de website van Uniek Sporten. Ben je zelf op zoek naar een passende sport- of beweegactiviteit? Neem dan vooral ook een kijkje op de www.unieksporten.nl of in de app. Kom je er niet uit of ben je op zoek naar iets anders? Neem dan contact op met Loes Boetes, l.boetes@sportservicezwolle.nlof 038-4236686.