lines

Gezondheidsdagen in het teken van vitaal blijven

30-05-2021

Op maandag 7 juni is de aftrap van de Gezondheidsdagen in Zwolle. Tijdens deze dagen die tot en met donderdag 10 juni georganiseerd worden, staan bewegen, vitaliteit en veiligheid centraal. Ook op een oudere leeftijd is het belangrijk om gezond en sportief te leven. De Gezondheidsdagen zijn voor mensen die gezondheidstestjes interessant vinden.

SportService Zwolle organiseert samen met WIJZ Welzijn de Gezondheidsdagen in Zwolle. Deze dagen staan in het teken van zo lang mogelijk vitaal blijven. De deelnemers kunnen tijdens de dagen mee doen met diverse sportieve activiteiten. De week begint op het sportpark van Sparta Zwolle. Op dinsdag op Sportpark Marslanden, woensdag in Zwolle Zuid bij v.v. SVI en donderdag wordt de week afgesloten op sportpark Zwolle Noord bij SV HTC.

Verschillende activiteiten
Deelnemers beginnen de dag met een kop koffie of thee. Vervolgens is er een quiz en beginnen ze aan de warming up. Daarna is het tijd om te gaan bewegen. De deelnemers kunnen zich ter plekke aanmelden voor verschillende activiteiten zoals Sport & Spel, Valpreventie, Veilig Thuis en gezondheidstesten. De ochtend wordt afgesloten met een gezonde snack bij de foodtruck.

Samen bewegen en gezondheidstest
Door met elkaar in beweging te komen, komen mensen met elkaar in contact. Iets wat erg lastig is in deze tijden. Tijdens deze ochtend kunnen mensen connecties maken om later weer met elkaar in beweging te komen. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Bij deze dagen zijn professionals van SportService Zwolle en WIJZ Welzijn aanwezig. Ook zijn er fysiotherapeuten aanwezig voor het uitvoeren van de gezondheidstesten. De gezonde snack bij de foodtruck die de deelnemers op het einde krijgen wordt gefaciliteerd door de lokale supermarkten.

Aanmelden
De kosten om aan de Gezondheidsdagen mee te doen zijn €2,-, dit is inclusief koffie/thee, de gezondheidstesten en een gezonde snack. Aanmelden kan via de sportkalender op onze website