lines

Hoe inclusief is jouw sportvereniging? Doe de inclusie check!

06-09-2021

Wees welkom!
Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport[1], maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen we jou en jouw sportclub uit om te kijken naar de kansen die jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij jouw club.

Sporten en bewegen voor iedereen
In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Op naar een inclusieve sportomgeving
Wil je nog informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Ook bij SportService Zwolle geloven wij in inclusie. Iedereen is welkom. Neem contact op met Loes Boetes, regio coördinator aangepast sporten, voor meer informatie of om als sportclub aan de slag te gaan.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Klik hier voor meer informatie.

Over de campagne
De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd door de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze campagne daagt sportaanbieders uit om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen, die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.