lines

Koningsspelen 2021, Zwolle kleurt oranje

23-04-2021

Vandaag, vrijdag 23 april was het zover, de Koningsspelen in Zwolle. Het landelijk Oranjefeest waar sport en bewegen centraal staat, dit jaar met het thema IK+JIJ=WIJ. “Deze week hebben we op gepaste wijze kinderen in beweging gebracht en Zwolle oranje laten kleuren,” vertelt Eventmanager Marco Welink van SportService Zwolle.

Dit jaar heeft de landelijke organisatie voor het thema IK+JIJ=WIJ gekozen, omdat tijdens deze onzekere tijden iedereen elkaar hard nodig heeft: “Met dit thema willen we landelijk laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigen we dan ook iedereen aan om er samen een sportieve, gepaste en waardevolle dag van te maken.”

Marco: “Blij dat we dit jaar in aangepaste vorm de Koningsspelen konden organiseren. We boden maatwerk op de basisscholen waar onze Buurtsportcoaches actief zijn en hebben we de overige scholen een toolspakket aangereikt om de organisatie zelf op te kunnen pakken.”

Lied & Dans
Traditiegetrouw werd de dag begonnen met het Koningsspelenlied, met de titel Zij aan Zij, zodat de dag zingend en dansend gestart kon worden. Hierna namen de kinderen deel aan sportactiviteiten die rond of in de buurt van de school georganiseerd werden.

Koningsspelen in Zwolle op maat
“Geweldig om te merken dat alle basisscholen en de samenwerkingspartners op de Zwolse buitensport accommodaties van v.v. SVI, S.V. HTC, v.v. Berkum, v.v. WVF, CSV’28, ZAC en sportpark Marslanden en vanuit het onderwijs Landstede, het Deltion College en de CALO mee hebben gedacht om de Koningsspelen op een verantwoorde manier te organiseren,” geeft Marco aan. “Diverse scholen hebben het programma zelfs verspreid over de gehele week aangeboden, zodat iedereen mee kon doen en kinderen op deze manier het plezier van sport en bewegen konden ervaren. We hebben er met z’n allen een mooi feest van gemaakt.”