lines

Mudrun wordt Flutrun

22-06-2021

Na drie succesvolle edities van de Zwolse Mudrun is deze Mudrun inmiddels een begrip geworden in Zwolle en omstreken. De sportverenigingen die gehuisvest zijn op sportpark het Hoge Laar organiseren met ondersteuning van SportService Zwolle deze run langs en over de verschillende accommodaties. Een groot obstakel gebouwd door de scouting, rondje atletiekbaan met hindernissen door AV PEC, een duik in het water vanaf het vlonder van Z.R.Z.V., de roei- en zeilvereniging en een duik in de modder bij HC Zwolle. In verband met de coronamaatregelen kan ook dit jaar deze Mudrun niet doorgaan, maar in plaats daarvan wordt de Flutrun georganiseerd.

Voorlopig geen evenementen
Afgelopen maart zat de werkgroep, bestaande uit de Zwolse verenigingen en SportService Zwolle, weer bij elkaar, nog steeds online. Het enthousiasme en optimisme was aanwezig, maar het einde van de lockdown was toen nog niet in zicht. Evenementen met meer dan 500 deelnemers was zeker niet denkbaar en daarom is met elkaar besloten dit jaar helaas voor de tweede keer op rij geen Zwolse Mudrun te organiseren.

De Flutrun
Om het niet zomaar voorbij te laten gaan hebben de buurtsportcoaches van SportService Zwolle, die normaal betrokken zijn bij de organisatie, de handen in één geslagen. Ze hebben als parodie op de Mudrun ‘de Flutrun’ bedacht, die op dinsdag 29 juni georganiseerd wordt tussen 16.00-17.30 uur en 18.30-20.00 uur. Aanmelden kan via de Sportkalender op de site van SportService Zwolle.

Aangepast parcours
Het is een afgeslankte versie van de Mudrun, zonder modder, maar met obstakels. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de aanwezige obstakels die in de openbare ruimte staan in de buurt van sportpark het Hoge Laar. De route leidt onder andere door het bos, over smalle slootjes, klimmen over een zeecontainer en over de nieuwe stormbaan die geplaatst is in het Holtenbroekerbos.

Doelgroep
In verband met het aantal deelnemers is er gekozen voor één doelgroep: jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Door de corona crisis beweegt vier op de vijf jongeren te weinig en meer dan de helft voelt zich gespannen of gestrest. “Doordat veel jongeren de hele winter stil gezeten hebben, hopen we ze met deze Flutrun een leuke sportieve middag te bezorgen” geeft buurtsportcoach Maaike van Vugt aan. De start is op het PEC Zwolle Cruijff Court in Holtenbroek, een bekende plek die veel jongeren aanspreekt. “En doordat er muziek gedraaid wordt en we een lounge plek willen maken om even na te kletsen, hopen we dat het ook aantrekkelijk is voor de wat minder sportievelingen onder ons!” aldus Sanne Weijschede, projectleider Zwolse Mudrun.

Zwolse Mudrun 2022
De werkgroep van de Zwolse Mudrun richt haar blik alweer op volgend jaar. “Als we het doen, dan willen we het goed doen” geeft Arjen Keers van AV PEC aan. “Volgend jaar is de start van de ‘gewone’ Zwolse Mudrun op de atletiekbaan en gaan we er vanuit dat we geen maximum meer hebben op het aantal deelnemers!”