lines

Op Foodcamp bij jouw Caring Farmer. Primeur in Zwolle!

19-08-2021

Veel mensen weten niet meer waar hun eten precies vandaan komt, laat staan de boer die dit gemaakt heeft. Dit terwijl een korte keten; meer regionale afzet en consumenten die direct(er) bij de boer producten kopen, ontzettend belangrijk is indien we de overstap willen maken naar natuur inclusieve kringlooplandbouw. Bij de Foodcamps letterlijk in beweging voor jouw eten!

Het voedselavontuur
In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 organiseert LekkerBoer samen met Caring Farmers een serie van 10 Foodcamps door het hele land, met daarbij de primeur in Zwolle op 21 augustus.

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen je uit voor een Foodcamp. Foodcamps zijn een leuk en leerzaam middagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich met hun ouders uitleven tijdens een bootcamp door Maaike van SportService Zwolle, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Vervolgens gaan we samen op avontuur. Samen met de boerin oogst je je eten uit de fruittuin bij elkaar dat je vervolgens ter plekke met chefkok Jasper van Taveerne Tivoli bereidt. En terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken en verse melk tappen, beantwoordt boerin Jeannine al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is zij op deze manier gaan boeren?

Caring Farmers wachten beleid niet af, maar gaan op reis
Caring Farmers zijn bijna 250 boeren die niet afwachten, maar op reis gaan. Op weg naar een natuur inclusieve kringlooplandbouw, waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten.

Als antwoord op de biodiversiteits-, stikstof- en klimaat- crisis willen de boeren van Caring Farmers versneld overstappen op deze toekomstbestendige vorm van landbouw. Deze vorm van landbouw wordt niet gedreven door vraag en export, maar primair door wat de bodem ons kan leveren. Zonder input van buitenaf.

Waar en wanneer op bezoek?
21 augustus, van 14.30 – 17.00 uur, Fruit van Nien, Luttekeweg 1, 8031 LG Zwolle. Meer info en aanmelden www.caringfarmers.nl/foodcamps2021.