lines

Peptalk webinar - Sport & Blessurepreventie

18-02-2021

Op vrijdagavond 19 maart (19.30 - 21.00uur) worden trainers en coaches uit Zwolle en omliggende regio uitgenodigd om geïnformeerd en geïnspireerd te worden over Sport & Blessurepreventie. Het webinar is bedoeld voor trainers, coaches, bestuursleden, vrijwilligers en betrokkenen van de Zwolse sportvereniging. Maarten de Waart, sportfysio PEC Zwolle en Ben van Boven, looptrainer AV PEC zijn twee gastsprekers in deze webinar. Zij informeren en inspireren de deelnemers van Peptalk over het hoe te voorkomen van blessures van de atleten.

Hoe ontstaan blessures en hoe kan je deze voorkomen? Waarom en hoe doen we een warming-up en loopscholing? Wat zijn eigenlijk de verschillen? Vragen die beantwoord worden tijdens het webinar middels een tafelgesprek met drie gastsprekers. “We beseffen ons dat de ontwikkelingen rondom corona voor veel sportverenigingen op dit moment prioriteit hebben. Maar het is ook nodig stil te staan bij de ontwikkelingen die er wél zijn. De jeugd legt al vroeg de basis van zijn fysieke ontwikkeling binnen de sport. Het is in het belang van, zowel de sportvereniging als de sporter, om vroegtijdig blessures te voorkomen. Hoe kun je dat nou doen? Dat bespreken we met onze gasten tijdens het webinar op 19 maart”, vertelt Brian Rispens, projectleider Peptalk SportService Zwolle. “De deelnemers van Peptalk moeten aan het eind van de avond voldoende kennis en ideeën hebben opgehaald om hun sporters zo goed mogelijk te begeleiden in het voorkomen van blessures.”

Gastsprekers 19 maart
Ben van Boven, looptrainer AV PEC & docent CSE Zwolle
Maarten de Waart, sportfysio PEC Zwolle
Sharon de Witte, Buurtsportcoach- en clubkadercoach bij SportService Zwolle
Gastheer: Arno de Swart, Talentregisseur Topsport Overijssel.

Corona en de sport
“Met Peptalk richten we ons bewust alleen op de trainers en coaches van de sportverenigingen in Zwolle en omliggende regio. We willen hen hiermee beter bedienen. Een inspirerende, informerende avond waarbij we de verbinding leggen mét elkaar en vóór elkaar over de actualiteiten. Ondanks corona gaan we ervoor om de Zwolse sportvereniging te blijven ondersteunen. Met interessante thema’s die voor iedere trainer of coach wel een keer aan bod komen. Daarbij spelen we ook in op thema’s die niet per se met corona te maken hebben want het is ook wel prettig om je te richten op de tijd daarna,” aldus Rispens.

Aanmelden
Geïnteresseerde trainers en coaches kunnen zich aanmelden via onze sportkalender.
Deelname voor Zwolse sportverenigingen is gratis.