lines

Sport, beweeg en beleefmatch voor kinderen met een beperking

17-06-2021

SportService Zwolle komt met iets nieuws, de sport-, beweeg- en beleefmatch. Kinderen met een beperking zijn eenzamer dan ooit, blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind onder 161 gezinnen. Bijna de helft geeft aan geen vriendjes in de buurt te hebben en activiteiten in de buurt te missen.

Voor kinderen met een beperking is het lastig om in beweging te komen. Vooral in deze tijd. SportService Zwolle heeft daar wat op bedacht, de sport-, beweeg- en beleefmatch. Wij koppelen kinderen aan elkaar gebaseerd op hun interesses. Op deze manier komen kinderen toch nog in beweging en leren ze nieuwe vrienden te maken.

Via de website van SportService Zwolle kunnen kinderen tussen de 4 en 16 jaar met of zonder beperking zich opgeven voor een match. Hier geef je aan wie je bent, waar je woont en wat je leuk vindt om te doen. SportService Zwolle gaat met de informatie opzoek naar iemand uit de buurt met dezelfde interesses. Zo maakt SportService Zwolle de match. De contactgegevens worden na toestemming met elkaar uitgewisseld. De kinderen kunnen elkaar op deze manier makkelijk benaderen om te gaan bewegen. Samen kunnen de kinderen activiteiten doen zoals fietsen/handbiken, speurtochten maken, geocaching, Happy Stones maken en zoeken en nog veel meer.

Wil jij je opgeven voor een match, klik dan hier.