lines

Eerste editie van de “Coop Oldengarm Obstacle Run” in Berkum

07-04-2022

VV Berkum organiseert in samenwerking met SportService Zwolle en scouting Jan Lijdinggroep uit Berkum voor eerste keer de ‘Coop Oldengarm Obstacle Run’in Berkum in de meivakantie, op woensdag 4 mei aanstaande. Een activiteit om de jeugd kennis te laten maken met de vereniging binnen een andere setting dan voetbal. Dit sluit aan bij de ambitie van de vereniging, namelijk optimaler gebruik van de accommodatie, gastvrijheid op- en rondom het park en het versterken van de verbinding met de wijk Berkum.

Ook SportService Zwolle, een partner waar op verschillende vlakken mee wordt samengewerkt, is blij met deze nieuwe activiteit. "Een mooie manier om de jeugd kennis te laten maken met deze groeiende sport, waarbij er over een bepaalde afstand verschillende obstakels overwonnen moeten worden die je onderweg tegenkomt", vertelt Koen Tip, buurtsportcoach.

Event en corona
Eindelijk is het weer mogelijk om deel te nemen aan sportevenementen en mede daarom is het de wens van de organisatie om deze activiteit uit te voeren in de meivakantie. Er wordt goed gekeken naar de eventueel dan geldende maatregelen rondom het coronavirus. Hierin worden de landelijke richtlijnen vanuit het RIVM en de Veiligheidsregio IJsselland gevolgd.

Coop Oldengarm Obstacle Run
Het event vindt plaats op woensdag 4 mei. De Obstacle run start bij Sportpark de Vegtlust van vv Berkum. De route gaat deels door het Vegtlusterbos en langs het Rechterland, waarbij allerlei verschillende uitdagende obstakels overwonnen moeten worden. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop. Zowel binnen de organisatie als de run zelf staat samenwerken centraal.

Doelgroep
Deelname kan binnen verschillende (leeftijds) categorieën. Aangezien samenwerken centraal staat en je elkaar mag helpen onderweg en tijdens het nemen van een obstakel, neem je nooit individueel deel. Het is mogelijk om deel te nemen binnen de volgende categorieën; koppelrun (tweetallen) binnen de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 jaar of 10 t/m 14 jaar en de ouder-kind-run, waarbij het kind in de leeftijd is van 6 t/m 14 jaar.

Informatie en opgave
Er zijn verschillende begintijden voor de runs, waarbij er na opgave een startlijst wordt gemaakt.
Opgave kan binnen de gestelde leeftijdscategorie en als je in het bezit bent van minimaal Zwemdiploma A!

Koppelrun 6 t/m 9 jaar: Start 10.30 uur Ongeveer 2 km.

Ouder-kind-run: Start 12.00 uur Keuze uit 2 of 4 km.

Koppelrun 10 t/m 14 jaar: Start 13.30 uur Ongeveer 4 km.

De kosten voor deelname zijn per opgegeven tweetal 10,-. Hiervoor krijg je een uitdagende run met verschillende obstakels, mogelijkheid tot omkleden en douchen bij vv Berkum en na afloop iets drinken en een aandenken. Lid zijn van de vereniging is niet nodig. Iedereen is welkom!

Opgeven:

Aanmelden kan via de sportkalender op de website van SportService Zwolle via de volgende link:

www.sportservicezwolle.nl/sportkalender