lines

Film Zwols Sportakkoord laat geweldige resultaten zien

15-03-2022

Het Zwols Sportakkoord is volop in beweging en daar zijn we trots op. Na de ondertekening van het lokaal sportakkoord eind 2020 zijn de werkgroepen met hun actieplannen aan de slag gegaan om te komen tot een geweldig resultaat en dat smaakt naar meer.

Kijk maar eens mee:

Voor alle Zwollenaren een vitaal leven met plezier in sport en bewegen, in een veilige en gezonde omgeving. Als sporter, vrijwilliger of als toeschouwer.’ Zo luidt de ambitie van het Zwols sportakkoord. De stuurgroep is trots op deze tussenstand.

Roger Knoops, voorzitter stuurgroep, manager SportService Zwolle:
“We hebben in korte tijd heel veel weten te bereiken binnen het Zwols Sportakkoord. Door de geweldige inzet van betrokken Zwollenaren met het sportieve hart op de goede plek heeft iedereen met zijn/haar eigen expertise en achtergrond een fantastische bijdrage geleverd aan het gezamenlijke doel. Ik ben trots op het feit dat we Zwolle een stukje sportiever en gezonder hebben gemaakt. Ik kijk uit naar het vervolg want dit smaakt natuurlijk naar meer. We zijn nog niet klaar en pakken graag volop nieuwe kansen en blijven door ontwikkelen.”

Hans Roman, manager Landstede Sportcentrum
“Ondanks alle coronaperikelen is er bij de verschillende werkgroepen energie gebleven en zijn er in 2021 mooie resultaten geboekt. Met de gelden die gepaard gingen met het Zwols Sportakkoord is het mogelijk geweest om ideeën daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Mooie voorbeelden hiervan zijn een pilot van de Clubkadercoaching bij Zwolse gymnastiekverenigingen en de komst van het NK Padel naar Zwolle.”

Bob Haze, directeur SBO de Sluis
“Ik vind het mooi hoe mensen uit verschillende disciplines met elkaar samenwerken en zo iets waardevols doen voor de ontwikkeling van het kind. Het sportakkoord heeft gezorgd en zorgt nog steeds voor prachtige nieuwe initiatieven die een hoop energie genereren.”

Bertus Jeensma, beleidsadviseur sport gemeente Zwolle
“Ik vind het bewonderenswaardig dat sportorganisaties in een periode van corona er toch in slagen om samen met meerdere partijen mooie initiatieven in de stad tot stand weten te brengen.”