lines

Grootste schoolsporttoernooi weer van start

08-03-2022

Het grootste schoolsporttoernooi in Zwolle gaat weer beginnen. En niet zomaar een toernooi. Dit jaar is het de 50e editie van het Schoolvoetbaltoernooi. Woensdag 9 maart start de eerste voorronde van het schoolvoetbaltoernooi op de velden van S.V. HTC aan de Brinkhoekweg. Ruim 2500 kinderen, met 350 teams verdeeld over 54 basisscholen strijden de aankomende weken voor een plek in de finale op woensdag 13 april.

In samenwerking met de voetbalverenigingen S.V. HTC, -ZAC/Zwolsche Boys, CSV’28, WVF en Be Quick’28 organiseert SportService Zwolle vier voorrondes verdeeld over de stadsdelen in Zwolle. Dit toernooi is voor de meisjes en jongens uit de groepen 5/6 en 7/8.

Het programma ziet er als volgt uit:

1e voorronde: woensdag 9 maart bij S.V. HTC
2e voorronde: woensdag 16 maart bij ZAC/Zwolsche Boys
3e voorronde: woensdag 23 maart bij CSV’28 en WVF
4e voorronde: woensdag 30 maart bij Be Quick ’28
De voorrondes worden gespeeld tussen 13.00 – 18.00 uur.
Finale: woensdag 13 april

Finale
Per voorronde gaan de twee beste teams per categorie, groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes, door naar de finale. Deze finale wordt gespeeld op woensdag 13 april. Voor alle deelnemers een dag om nooit te vergeten. De winnaars van de finale mogen dan vervolgens mee doen aan de landelijke competitie schoolvoetbal.

50e editie schoolvoetbal
Dit jaar is het de 50e editie van het schoolvoetbaltoernooi. Hét grootste schoolsporttoernooi van Zwolle. “De afgelopen jaren, binnen de organisatie van SportService Zwolle, zagen we het deelnemers aantal groeien. Het belang van een schoolsporttoernooi wordt ieder jaar groter. Daarnaast is voetbal ook een populaire sport. Ook in Zwolle.” Vertelt Marco Welink, eventmanager SportService Zwolle. In het kader van de 50e editie krijgen de deelnemende scholen een blijvende herinnering.

Samenwerking
Net als bij alle andere schoolsporttoernooien staat ook bij dit toernooi de samenwerking met sportverenigingen en hun vrijwilligers centraal. Ook doet SportService Zwolle bij deze 50e editie van het schoolvoetbaltoernooi een beroep doen op de studenten vanuit verschillende opleidingen.