lines

Koningsspelen in Zwolle

22-04-2022

Vrijdag 22 april was het zover, de Koningsspelen in Zwolle. Het landelijk Oranjefeest waar sport en bewegen centraal staat, dit jaar met het thema ‘Voel je fit’. “Mooi dat we weer als vanouds kinderen in beweging gebracht hebben en Zwolle oranje hebben laten kleuren,” vertelt Eventmanager Marco Welink van SportService Zwolle.

Dit jaar heeft de landelijke organisatie voor het thema ‘Voel je fit’ gekozen. Alle kinderen van Nederland worden uitgedaagd om fit te blijven en/of te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker.

Marco: “Blij dat we dit jaar weer als vanouds, zonder beperkingen, de Koningsspelen konden organiseren. Op diverse sportparken in de stad was er aanbod voor de groepen 5 tot en met 8 voor de basisscholen waar onze Buurtsportcoaches actief zijn en hebben we de overige scholen een toolspakket aangereikt om de organisatie zelf op te kunnen pakken.”

Lied & Dans
Traditiegetrouw werd de dag begonnen met het Koningsspelenlied, met de titel FitTop10, zodat de dag zingend en dansend gestart kon worden. Hierna namen de kinderen deel aan sportactiviteiten die rond of in de buurt van de school georganiseerd werden.

Koningsspelen in Zwolle
“Geweldig om te merken dat alle basisscholen en de samenwerkingspartners op de Zwolse buitensport accommodaties van v.v. SVI, S.V. HTC, v.v. Berkum, Sparta Zwolle korfbal, ZAC en de Rugbyclub op sportpark Marslanden, vanuit het onderwijs Landstede, Deltion College, TAK, CSE en de CALO en enkele verenigingen als Djopzz Regio Zwolle Volleybal en Overcoming Obstacles mee hebben gedacht om de Koningsspelen te organiseren,” geeft Marco aan. “Fijn dat de kinderen zorgeloos het plezier van sport en bewegen konden ervaren. We hebben er met z’n allen een mooi feest van gemaakt.”