lines

Schoolbadmintontoernooi weer van start

08-02-2022

We mogen weer sporten én competitie spelen. Wat fijn dat we na zo’n lange periode van stilstand eindelijk weer kunnen starten met de schoolsporttoernooien. We trappen af met het schoolbadmintontoernooi op woensdagmiddag 16 februari. We werken samen met badmintonverengingen ZBC-Badminton, BC blauwvinger, Topfit fysiotherapie en studenten van Landstede, Deltion College en CALO.

“Fantastisch dat er na twee jaar afwezigheid weer een schoolsporttoernooi georganiseerd kan worden. Samen met de enthousiaste vrijwilligers van BC Blauwvinger en ZBC Badminton organiseren we het Schoolbadmintontoernooi, waarbij basisschoolleerlingen van verschillende scholen door middel van een toernooi met officiële regels kennismaken met badminton en de sport op deze manier beleven,” vertelt Marco Welink, eventmanager SportService Zwolle. “Uiteraard houden we tijdens het toernooi rekening met de geldende coronamaatregelen. We doen er alles aan om er zo een veilig en sportief toernooi van te maken. We kijken er naar uit om de 18 teams vanuit 11 scholen in actie te zien,” aldus Welink.

Programma 16 februari
13.30 uur: Start
16.50 uur: Einde toernooi
17.00 uur: Prijsuitreiking
Locatie: ZBC hal aan de Ossenkamp 5 te Zwolle.

Virtual Reality
Naast het schoolbadmintontoernooi kunnen de kinderen en de supporters van het badmintontoernooi ook kennis maken met de mogelijkheid tot een VR – Virtual Reality beleving. “Iedereen heeft inmiddels wel een keer de term Virtual Reality (VR) gehoord, maar VR is iets wat je moet ervaren en beleven. Tijdens de schoolsporttoernooien willen we de aanwezigen een korte sportieve VR-kennismaking geven. VR kan worden ingezet als een nieuwe vorm van bewegen, de komende periode gaan we binnen SportService Zwolle aan de slag om VR een plek te geven binnen ons uitvoeringsprogramma”, aldus Kelvin Smits, buurtsportcoach en expert in Virtual Reality, SportService Zwolle.

Fair Play
Net als bij de andere schoolsporttoernooien is ook hier weer Fair Play belangrijk. De teams maken kans op een Fair Play prijs, mits ze voldoen aan de volgende Fair Play afspraken:

  • We hebben respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
  • We spelen eerlijk volgens de regels;
  • We spelen sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
  • Iedereen kan en mag meedoen.

Vragen?
Stel deze dan aan onze eventmanager Marco Welink: m.welink@sportservicezwolle.nl