lines

Zwols Jeugdkampioenschap Zwolle - grootst editie ooit

20-12-2022

Volgende week staat alweer de 9e editie van het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal op het programma! Al jarenlang heeft dit toernooi een vaste plek in de agenda van de jeugd uit Zwolle en regio. Dit jaar is het toernooi groter dan ooit. Er strijden maar liefst 67(!!) teams voor de diverse prijzen. Deze teams zijn verdeeld over vier verschillende leeftijdscategorieën. Samen met WRZV zaalvoetbalvereniging organiseren we dit toernooi op dinsdag 27 -en woensdag 28 december in de WRZV hallen in Zwolle

“We naderen bijna een 10-jarig jubileum van dit jaarlijkse toernooi. Hoe mooi is dat? Dat we dit jubileum naderen betekent dat het toernooi leeft in Zwolle. Heel gaaf om te zien dat de betrokkenheid ook steeds groter wordt. Maar liefst 67 teams met 500 jongeren”, vertelt Koen Tip, Buurtsportcoach SportService Zwolle.

Net als dat het toernooi inmiddels een begrip is in de stad, is Koen dat ook bij het toernooi. Hij is er als buurtsportcoach vanaf het eerste moment bij betrokken: “Ieder jaar zie ik weer blije koppies van kinderen. Samengestelde teams uit wijken, van scholen of de sportvereniging en ongeacht niveau. Iedereen is welkom om in de vakantie een balletje te komen trappen in de zaal. Het is mooi om te zien dat mensen in september al beginnen te vragen om het toernooi. Gaat het dit jaar weer gebeuren? Mooi dat we samen met de WRZV zaalvoetbalvereniging en haar vrijwilligers zoveel jeugd en jongeren in de kerstvakantie een sportieve activiteit kunnen laten beleven met elkaar. We kijken dan ook elk jaar weer uit naar dit sportieve en gezellige toernooi!”, aldus Tip.


Speeldagen
27 december
- Leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar
- Leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar

28 december
- Leeftijdscategorie 7 en 8 jaar
- Leeftijdscategorie 9 en 10 jaar

Prijzen
Aan het einde van het toernooi kunnen we wel spreken van een prijzenregen. De teams en spelers kunnen strijden om de volgende prijzen:

  • De plekken 1,2 en 3
  • Fair Play* prijs
  • Beste keeper
  • Beste speler

*Fair Play: we hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving, we spelen Eerlijk volgens de regels, we spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat en iedereen kan en mag meedoen.

Kom je kijken?
Kom dan op één of beide speeldagen naar de WRZV hallen aan de Grote Voort 4 in Zwolle.