lines

Gouden Sportboek gaat online en wordt Gouden Sportkoers!

17-05-2023

De (top)sportprestaties van de Zwolse (top)sporters zijn een inspiratiebron voor velen. De (top)sporter wordt gewaardeerd en dat willen gemeente Zwolle en SportService Zwolle laten zien. Niet gebundeld op één moment in het jaar, maar het hele jaar door. Daarom varen we een nieuwe Gouden Sportkoers vanaf 17 mei 2023 via de digitale wereld én voor iedereen toegankelijk.

Het Gouden Sportboek is al jaren een begrip in de Zwolse sportwereld. Vele top- en breedtesporters hebben het Gouden Sportboek ondertekend en staan daarom in de Zwolse sporthistorie gegrift. Onze sportstad heeft ontzettend veel talent en dat verdient een groter podium dan alleen het Gouden Sportboek. “De waardering vanuit de stad kunnen we met deze koers veel breder delen. Het hele jaar door de prestaties belichten is fantastisch”, vertelt Michiel van Willigen, wethouder Sport gemeente Zwolle.

De Gouden Sportkoers is meer dan online aandacht: “Ons jaarlijkse Sportcafé Zwolle brengt sportend Zwolle samen. Een mooi moment om tijdens dit event de genodigde sporters met elkaar te verbinden. Zij krijgen het Gouden Sportkoers magazine uitgereikt waarin zij hun eigen prestatie en die van medesporters kunnen teruglezen. Een gouden herinnering”, vertelt Erik Schonewille, projectleider SportService Zwolle.

Altijd aandacht voor de (top)sport
Bij de Gouden Sportkoers belichten we het hele jaar door de verschillende (top)sportprestaties door middel van film, verhalen en inspiratie via digitale kanalen zoals het nieuwe online platform Zwolle Sport en social media. Met als slotstuk een magazine in december. Door continue aandacht aan te geven aan de (top)sportprestaties willen we iedereen inspireren om te gaan sporten en bewegen.

Wie kan er meedoen?
De sporters worden verdeeld in drie categorieën die mee kunnen doen in het programma van de Gouden Sportkoers. Namelijk: Topsporters, Talenten en Masters.

De criteria om mee te doen zijn:

  • Geboren of woonachting in Zwolle OF uitkomend voor een Zwols sportteam;
  • Een prestatie op landelijk, Europees of mondiaal niveau.

    Bij uitzonderingen of bijzondere prestaties beslist de organisatie.

Geef jij ons de Gouden tip?
Om zoveel mogelijk waardering en inspiratie te delen hebben we de hulp van iedere Zwollenaar nodig. Breng jij ons op de hoogte van aankomende (top)sportevents, wil jij ons attenderen op (top)sportprestaties of heb je andere suggesties? Een familielid, kennis of sportieve buur die kan meedoen in bovenstaande categorieën? Deze kun je mailen naar info@sportservicezwolle.nl.