lines

Zwols Sportakkoord 2.0 in actie - samenwerken aan een vitaler en sportiever Zwolle

04-10-2023

Na de presentatie van het Zwols Sportakkoord 2.0 in juni jl. zijn de werkgroepen van het Zwols Sportakkoord 2.0 nu écht in actie. Afspraken worden gemaakt, plannen zijn gevormd en kansen worden gepakt om samen te werken aan een vitaler én sportiever Zwolle. En het mooie is; iedereen kan hier nog steeds aan meedoen. Het Zwols Sportakkoord 2.0 is van- en door de stad. Of je nou meedoet vanuit de sportvereniging, als sport- en beweegaanbieder, als ondernemer in de sport, als maatschappelijke organisatie of betrokken inwoner van Zwolle, samen grijpen we sportieve kansen voor onze stad. Ben jij die sportminded Zwollenaar die wil mee denken? Dan ben je altijd welkom!

Met het Zwols Sportakkoord 2.0 wordt verder gewerkt aan de vijf deelakkoorden vanuit het Zwols Sportakkoord 2020-2023. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het versterken en ontwikkelen van het sport- en beweeglandschap in Zwolle. Talloze initiatieven en ontwikkelingen zijn gestart. Iets om trots op te zijn. Bij het Zwols Sportakkoord 2.0 zijn nieuwe speerpunten vastgesteld om de ingezette acties verder uit te breiden en indien nodig nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Versterking toegevoegd
Een nieuwe toevoeging aan het Zwols Sportakkoord 2.0 is het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), waarin Zwolse sportondernemers vertegenwoordigd zijn. Dankzij het POS kunnen we nog beter gebruik maken van de daar aanwezige kennis en expertise bij de ontwikkeling en uitvoering van projecten, programma's en evenementen. Maar ook de Coördinator Sport & Preventie is een nieuwe speler: "Gezondheid, preventie en vitaliteit worden steeds belangrijker en daarom wordt er nog nadrukkelijker een verbinding gemaakt met het domein gezondheid door het aanstellen van een coördinator sport & preventie. Zo willen we elkaar versterken ", vertelt Roger Knoops, manager SportService Zwolle en voorzitter stuurgroep Zwols Sportakkoord.

Meedenken? De tijd is het waard!
Wat betekent het nou om mee te werken aan het Zwols Sportakkoord? Betrokken inwoners én deelnemers aan de werkgroepen zijn Roel Broeksma, secretaris ZAC en Jermaine Lubbers, Calisthenics Zwolle.

Jermaine: “Ik zeg altijd: ‘Where focus flows, energy goes. Als je iets belangrijk vindt om als initiatiefnemer of in welke rol dan ook, iets voor elkaar te krijgen, moet je daar tijd in stoppen. Die tijd zal het waard zijn. Mits je gefocust blijft en met de juiste mensen werkt om tot een goed plan te komen. Dat doe ik met veel plezier want je ontmoet ook nieuwe mensen.”

Roel: “Als inwoner én betrokken lid van de vereniging is het van grote waarde om mee te denken over de kansen die gepakt worden door de diverse deelakkoorden in het Zwols Sportakkoord. Als deelnemer van de werkgroep wordt je uitgedaagd om mee te denken binnen de deelakkoorden, je doet er toe en wordt gehoord. Het mooie aan de 2.0 versie is dat de speerpunten steeds concreter worden. En er blijven altijd ambities voor een 3.0 versie!”

Wil jij ook meedenken?
Heb jij een hart voor sport en wil je graag meewerken aan het Zwols Sportakkoord? Dat kan. Geef dan ook aan bij welk deelakkoord jij van toegevoegde waarde kan zijn. Meld je aan via: r.knoops@sportservicezwolle.nl

Lees hier het Zwols Sportakkoord 2.0