lines

Sharon Hendriks wint Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

24-05-2023

Op 3 februari heeft Sharon Hendriks de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. Deze lange marathontocht wordt elk jaar gehouden op het natuurijs van de Weissensee, de lengte is afhankelijk van de weersomstandigheden. Na een sprint kwam Hendriks, woonachtig in Zwolle, als eerste over de streep na 200 kilometer.

Haar verhaal is een opmerkelijke. Na jarenlang op hoog niveau te hebben geschaatst, nam Hendriks enkele jaren geleden afscheid van de sport om zich volledig te focussen op haar studie geneeskunde. Ze keerde terug en heeft sindsdien de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht op haar naam weten te schrijven. En dat alles naast haar studie als sportarts.

Ze geeft daarom jonge sporters ook mee om vooral plezier te hebben. ‘Ik heb altijd ontzettend veel plezier gehad in schaatsen. Zonder dat plezier had ik nooit zolang in de sport rondgelopen. Ga lekker met plezier sporten en zet door, want dan is niets onmogelijk’ vertelt Hendriks.

De gemeente Zwolle en SportService Zwolle feliciteren Sharon Hendriks van harte met haar behaalde titel en derde plek.

Foto's gemaakt door Neeke Smit