lines

Themabijeenkomst voor trainers, coaches en geïnteresseerden - Opbouw sportseizoen

23-08-2023

Op naar mooie prestaties! Maar hoe kom je tot een gewenst resultaat? Een goede opbouw van het sportseizoen is daarbij van grote waarde. Daar willen we je bij helpen. Met een reeks van drie bijeenkomsten behandelen we diverse elementen die jou en je sporters gaan helpen om te komen tot een gewenst resultaat. Op vrijdag 15 september trappen we af met de eerste bijeenkomst ‘Fysieke belastbaarheid’. Dit doen we samen met inspirerende sprekers. Keynote spreker Jorden Bres over het belang van het opbouwen van een sportseizoen:

Programma
18.45 uur: Inloop
19:00 uur: Keynote spreker Jorden Bres over het belang van fysieke training en belastbaarheid
19:45 uur: Pauze
20:00 uur: Workshopronde 1
20:45 uur: Workshopronde 2
21.30 uur: Afsluitende borrel

Bijeenkomst 2 & 3
Naast de fysieke belastbaarheid zijn nog meer elementen van belang om een sportseizoen goed op te bouwen. Daarom organiseren we nog twee bijeenkomsten met onder andere ‘mentale belastbaarheid’ als onderwerp.

Sprekers
Jorden Bres, fysiek trainer – keynote spreker

Jorden is meer dan 12 jaar werkzaam geweest bij het NOC*NSF voor TeamNL als Strength & Conditioning Coach. Hij is betrokken geweest bij de fysieke voorbereiding op vijf Olympische Spelen van vele topsporters waaronder Epke Zonderland, Henk Grol en Jutta Leerdam. Op dit moment is hij o.a. actief als fysiek trainer bij PEC Zwolle, Stichting Turnacademie Regio Zwolle en Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Tevens is hij verantwoordelijk voor de fysieke coördinatie bij het Center for Sports and Education. Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt hij ons mee in zijn visie en ervaringen over het belang van fysieke training en belastbaarheid.

Workshop Fysieke vaardigheden in de praktijk
Michael Hollander, turntrainer/-coach
Michael werkt dagelijks met de meest talentvolle turners en topsporters uit Nederland. In de afgelopen jaren heeft de turnopleiding onder zijn leiding veel talenten opgeleid voor de nationale selecties van de turnbond. De talenten en topsporters trainen sinds augustus 2021 in sportcomplex Victorium en het team won afgelopen seizoen de nationale titel en de bekerfinale. Michael neemt ons tijdens een praktijkgerichte workshop mee in het programma wat zijn turnopleiding gebruikt. Hierbij vertelt hij over fysieke voorbereiding, planning en periodisering.

Workshop Testen en Meten
Wouter van der Ploeg - bewegingswetenschapper
Wouter is in 2012 als embedded scientist begonnen in de top van de schaatswereld via NOC*NSF en de KNSB. Na 5 jaar ondersteuning te hebben geboden aan de commerciële en bondsteams op het gebied van video-analyses, technische ontwikkelingen en data-analyses, richtte hij zich vanaf 2017 bij het RTC Friesland op het coachen van de grootste talenten van Nederland. Van 2021 tot 2023 werkte hij bij TalentNED. In zijn rol als coach was hij verantwoordelijk voor de prestaties van de sporters en de daar onderliggende processen. Een belangrijk onderdeel hiervan was de samenwerking tussen het sportmedische team en de coaches.

Jurgen Snijder, sportfysiotherapeut
Jurgen is sinds 2015 als manueel therapeut en sportfysiotherapeut werkzaam binnen Krachtcentrale. Sinds dit jaar is hij in deze hoedanigheid betrokken bij TeamNL voor de Nederlandse baanwielrenners. In de dagelijkse praktijk ondersteunt en behandelt hij sporters bij de voorbereidingen voor hun sportieve prestaties. Samen met Wouter geeft hij een inzicht in de mogelijke samenwerkingsverbanden die van belang zijn gedurende het sportseizoen. Tevens laten zij hun licht schijnen of testen aan het begin en gedurende het seizoen een meerwaarde heeft en wat het eventueel zegt over het oplopen van blessures.

Samen sterker
Deze avond is een samenwerking tussen SportService Zwolle en Krachtcentrale met als doel verbinden, kennis delen en inspireren. Vanuit ons gezamenlijk netwerk brengen we partijen samen om expertise en ervaringen te delen om jou als trainer –coach handvatten te geven om jouw trainingen nog leuker en beter te maken.

Aanmelden en informatie
Wil jij meer informatie of wil jij je aanmelden? Dat kan bij Dennis Compaijen, SportService Zwolle via: d.compaijen@sportservicezwolle.nl Wees er op tijd bij in verband met de beperkt aantal plaatsen.