lines

Zesde editie Week van Vitaliteit op komst

11-04-2023

Gezond leven en verbinding tussen mensen en organisaties stimuleren. Dat is het doel van de Week van de Vitaliteit die dit seizoen voor het zesde jaar op rij wordt georganiseerd. De start van de week is op vrijdag 14 april (PEC Zwolle –Telstar en Landstede Hammers – Kangoeroes Basket Mechelen) en eindigt op vrijdag 21 april (Almere City FC – PEC Zwolle). De week is een initiatief van PEC Zwolle en Regio Zwolle United in samenwerking SportService Zwolle en een groot aantal maatschappelijk partners, waaronder Landstede Hammers en Djopzz VC Zwolle Topvolleybal.

Een vitale regio
Een gezonde leefstijl is voor iedereen erg belangrijk. Gezonde voeding, regelmatig sporten en bewegen zorgt onder andere voor een sterker afweersysteem en goede mentale gezondheid. Daarbij is sporten ook nog eens hartstikke leuk en zorgt het voor sociale contacten. Via meerdere activiteiten voor jong en oud wordt de kracht van sport ingezet voor sportieve en maatschappelijke doelen. De week zet in op een vitale Regio Zwolle met als doel om gezond leven en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Naast de fysieke activiteiten voor verschillende doelgroepen wordt er ook geïnvesteerd in een online campagne via de kanalen van de betrokken partners.

Sport op alle fronten
De week start op vrijdag 14 april met de wedstrijd PEC Zwolle – Telstar. Rondom deze wedstrijd zijn er aantal activiteiten, zoals het jaarlijkse penalty schieten met leden van WRZV De Boog. In de rust maakt een groep van vijf G-voetballers zich op om penalty’s te schieten met mascotte Zwolfje op doel. Om vervolgens een ereronde te lopen onder luid applaus van 14.000 supporters, waaronder een grote groep teamgenoten van WRZV De Boog die ook te gast zijn deze wedstrijd.

Deze avond komen ook de basketballers van Landstede Hammers in actie op steenworp afstand van het MAC3PARK stadion. In de Elite Gold fase van de BNXT League nemen zij het op tegen het Belgische ‘Kangoeroes Basket Mechelen’. De tip-off is om 19.00 uur in Het Theater van de Sport (Landstede Sportcentrum). De dames van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal komen een dag later in actie; zij nemen het zaterdagavond in Twente op tegen Apollo 8.

Activiteiten voor jong & oud
Gedurende de week zijn er circa 15 activiteiten voor jong en oud. Enkele hoogtepunten zijn de lancering van een nieuw Fitboek voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8, het Vegro OldStars walking football toernooi met zestien teams en meer dan 150 ouderen uit de regio en een challenge voor basisscholen in samenwerking met SportService Zwolle. Daarnaast komt ook het businessclub voetbalteam van PEC Zwolle in actie en strikken de medewerkers van PEC Zwolle en Regio Zwolle United de veters voor een sportieve activiteit. Bekijk voor alle informatie en een overzicht van belangrijkste activiteiten de campagnewebsite: www.peczwolle.nl/weekvandevitaliteit