lines

Projecten onderwijs

Waarmee kunnen we je helpen?

Door kwalitatief goed sportaanbod tijdens -en naschool kunnen kinderen langer plezier beleven aan een actieve en gezonde levensstijl. Met verschillende projecten zorgen wij ervoor dat ieder kind sportief én maatschappelijk mee kan doen. Voor de realisatie van deze projecten staan wij in verbinding met diverse partners in de wijk, het onderwijs, de sport en maatschappij. Met elkaar geloven wij er in dat deze projecten nét even iets extra's brengen om sport en bewegen volop te benutten. Kunnen we jouw school helpen met bijvoorbeeld projecten als het 2+1+2 model, het pauzebeweegpakket, Bewegend leren of.. ?

Beweeg-je-Suf-3

2+1+2 model

In dit concept staat 2+1+2 voor de 5 uur bewegen per week op en rondom school, de beweegrichtlijn voor jonge kinderen. Twee uur bewegingsonderwijs onder schooltijd, één uur in de vorm van pauzesport en twee uur bewegen na schooltijd bijvoorbeeld in de wijk, bij een sportvereniging of BSO. Daarmee zetten we in Zwolle in op meer en beter leren bewegen voor elke leerling in het basisonderwijs. Is dit iets voor jouw school? We helpen je graag.

Kinderen spelen

Bewegend leren

Bewegend leren heeft als groot voordeel dat leerlingen op een actieve manier bezig zijn met lesstof. Ze krijgen extra dagelijkse beweging, nemen lesstof beter op en raken bovendien energie kwijt, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op de stof die na het bewegend leren volgt. Klinkt goed toch? Onze buurtsportcoaches willen je hierbij helpen.

In een notendop:
- Afwisselen van cognitieve leeractiviteiten met beweegactiviteiten;
- Bewegend leren werkt het beste bij het automatiseren of herhalen van lesstof. Denk aan de tafels oefenen bij rekenen, herhalen van een tafelles of klokkijken. Voorbeeld: op het schoolplein wordt met stoepkrijt een grote klok getekend. Twee kinderen kiezen een tijd, gaan op de grond liggen en vormen samen de wijzers van de klok. Aan de andere leerlingen is het de taak om de juiste te raden;
- Bewegend leren kan overal plaatsvinden, van klaslokaal tot de gang en van een speelzaal tot het schoolplein.

Iets voor jouw school?

Pauzebeweegpakket

Sport kids fun