lines

Spelregels voor de sport

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 geldt de verplichte afstand van 1,5 meter niet meer. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het verder openen van Nederland. Ook vervallen de meeste andere coronaregels die nu nog gelden. We hoeven het coronatoegangsbewijs niet meer te laten zien in de sport. Daarnaast gelden de normale openingstijden weer en is een vaste zitplaats niet meer verplicht. Wel blijven we met elkaar alert en gelden er 'adviezen'.

Adviezen om verspreiding corona te beperken
Corona gaat niet weg, dat is nu wel duidelijk. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen, zodat we elkaar niet besmetten. Iedereen wil of doet dat net weer wat anders. Daarin respecteren we elkaars keuzes. Het blijft voor iedereen wel verstandig om zich nog steeds aan de basisadviezen te houden. Het gaat om adviezen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken, zoals:

  • thuisblijven bij klachten,
  • regelmatig een zelftest doen en
  • binnen zorgen voor voldoende frisse lucht.

Vrijwillig afstand houden en mondkapjes
Veel mensen vinden het nog fijn om afstand te houden. Of een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld omdat ze een kwetsbare gezondheid hebben. Mede daarom zijn de mondkapjes nog verplicht in en om het openbaar vervoer, op de stations, de luchthavens en in het vliegtuig. Bij sportaccommodaties is dit dus niet meer verplicht. Bijeenkomsten binnen met meer dan 500 mensen zonder vaste zitplaats, zoals de nachthoreca en festivals, zijn weer mogelijk. Daarvoor geldt wel: Testen voor toegang.

Groot evenement soms Testen voor Toegang
Bezoekers grote evenementen of activiteiten

Gaat u naar een activiteit of evenement:

  • binnen (bijvoorbeeld in een sporthal),
  • met meer dan 500 mensen,
  • die niet zitten?

Iedereen van 13 jaar of ouder mag daar alleen naar binnen met een negatieve coronatest. U moet Testen voor Toegang (1G).

Organisator grote evenementen of activiteiten
Organiseert u zo'n activiteit of evenement? Bereid u dan voor op Testen voor Toegang (toegang met 1G).

Op 15 maart beoordeling coronaregels
Op 15 maart beoordeelt het kabinet opnieuw of

  • de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer,
  • het verplichte testen voor toegang (1G) en
  • het thuiswerkadvies

nog verder moeten worden voortgezet.