lines

Sportcafé Zwolle

Helaas hebben we besloten het Sportcafé Zwolle op 16 december niet door te laten gaan wegens de aangescherpte maatregelen op 14 december jl. We bekijken in het nieuwe jaar de mogelijkheden om Ranking the Sporters alsnog plaats te laten vinden. Bekijk hier meer informatie.

De vierde editie van het Sportcafé Zwolle staat weer op de agenda. Op woensdag 16 december om 19.30 uur vindt het Sportcafé Zwolle online plaats via een livestream. Dit in verband met de huidige situatie rondom het coronavirus. Iedereen, van sportbestuurders, personen uit de politiek die betrokken zijn bij sportinitiatieven tot het sociaal domein, zorg, onderwijs en sportminded Zwolse inwoners, blijft van harte welkom om via de livestream deel te nemen aan het Sportcafé Zwolle met dit jaar het thema: Ranking the Sporters.

In tijden als deze willen we zoveel mogelijk op sportief gebied wél door laten gaan. Zo ook het jaarlijkse Sportcafé Zwolle voor betrokken sportliefhebbers. Daarom kiezen we dit jaar voor een online editie. Met het thema, afgeleid van het tv format Ranking the Stars, Ranking the Sporters. Negen bekende Zwolse sporters die actief zijn of zijn geweest op lokaal, nationaal of internationaal niveau, worden door elkaar- en Zwolse inwoners gerankt aan de hand van sportieve vragen.

Ranking the Sporters
De negen bekende Zwolse sporters die elkaar gaan ranken en door jou gerankt kunnen worden lees je hieronder.

Voor het ranken van deze sporters is rechts op deze pagina het formulier te downloaden. Dit formulier stuur je op naar: communicatie@sportservicezwolle.nl vóór 11 december.

- Bram van Polen, PEC Zwolle voetbal
De 35-jarige verdediger van PEC Zwolle is al sinds 2007 actief voor de Zwolse voetbal eredivisieclub. Bram is geboren in Nijkerk maar is kind aan huis in onze Zwolse sportstad. Op dit moment heeft de aanvoerder zo'n 332 officiële wedstrijden op zijn naam voor PEC. Naast zijn rol als aanvoerder is Bram ook actief voor maatschappelijk Zwolle.
- Michel Mulder, schaatser, Olympisch kampioen op de 500m sprint (Sochi 2014).

Michel is 34 Jaar, voormalig langebaanschaatser-en inlineskater. Woonachtig in Zwolle sinds mei 2019, na 10 jaar Heerenveen. Hij is een geboren Zwollenaar. Naast zijn Olympische titel is hij ook wereldkampioensprint in 2014 en 2013. Na zijn schaatscarrière is hij lid geworden van de tennisclub en is hij assistent trainer van een schaatsploeg. Zijn opleiding is de CALO en heeft drie jaar ervaring in het basisonderwijs in Zwolle. Leuk weetje: oud-collega van SportService Zwolle.
- Gerben Last, Paralympisch tafeltennisser
Voormalig Paralympiër in het tafeltennis, Gerben Last, 35 jaar, is geboren en getogen in Kampen. Maar is voor zijn topsportactiviteiten en het onderwijs al 13 jaar actief in Zwolle. Gerben heeft in 2004, 2008, 2012 en 2016 meegedaan aan de Paralympische spelen en is op dit moment actief als eredivisie trainer van het tafeltennisteam in Hattem.
- Hellen de Vries, atlete hardlopen
De 41-jarige hardloopster is geboren in Elburg maar woont al 20 jaar in Zwolle. Naast haar werk als verpleegkundige bij de Isala is zij op sportief gebeid behoorlijk actief. Hellen heeft een gouden medaille op haar naam bij het NK voor 35+ en deed in 2019 mee aan de marathon van Rotterdam. Haar carrière is begonnen op 27-jarige leeftijd bij AV-PEC.
- Marijn de Vries, voormalig topwielrenster
Marijn, 42 jaar, is een Nederlandse journaliste, moeder en voormalig profwielrenster. Geboren in Sleen, maar al een aantal jaren woonachtig in Zwolle. Haar wielercarrière begon in 2008 bij de studentenvereniging GaZGas Windesheim in Zwolle. De Vries viel op door haar debuut op latere leeftijd in de wielersport, desalniettemin heeft ze twee keer deel mogen nemen aan de wereldkampioenschappen. Na haar carrière bleef ze actief in de wielersport en is ze in 2015 gekozen tot hoofdbestuur van de KNWU.
- Ralf de Pagter, Landstede Hammers basketbal

Ralf is 31 jaar, basketballer bij Landstede Hammers basketbal. Inmiddels speelt hij zijn 12e seizoen in de Dutch Basketball League (Nederlandse Eredivisie), daarnaast is hij actief geweest in het Nederlands team U20 (2010-2011) en bij het Nederlands basketbal team (2013 - 2015). Ralf is geboren in IJmuiden, woont nu in Holtenbroek Zwolle, is getrouwd en vader van een dochter.
- Dominique Bruinenberg, PEC Zwolle dames voetbal

Deze 27-jarige middenveldster van het 1e elftal van PEC Zwolle dames, vriendin van Dyanne Bito, woont in Haarlem en werkt naast haar voetbalcarrière bij BC Group. Deze topper heeft ook 26 jeugdinterlands op haar naam staan.
- Mustafa Saymak, PEC Zwolle voetbal

Mustafa, de 27-jarige middenvelder van het 1e elftal van PEC Zwolle, echtgenoot en vader van twee kinderen en woont in Deventer. Sinds zijn 16e speelt Mustafa voor Zwolle en heeft +/- 200 officiële wedstrijden op zijn naam staan voor het 1e elftal.
- Michelle Fillet, Hockey dames 1 Amsterdam

Geboren Zwollenaar, Michelle startte haar carrière in haar jeugd bij HC Zwolle en vervolgens speelde ze bij Kampong. Ze maakte deel uit van Nederlands B en A en zat in de selectie van Jong Oranje. Michelle speelt dit jaar voor het tweede seizoen bij Amsterdam D1.

Veiling
Naast het vermaak op deze avond, dragen we ook een steentje bij aan het goede doel Jeugdfonds Sport. Namelijk middels een veiling van sportieve voorwerpen van de kandidaten. Bijvoorbeeld: een gesigneerd wedstrijdshirt van Bram van Polen, een gesigneerd schaatspak van Michel Mulder of een gesigneerde basketbal van Ralf de Pagter. De veiling gaat van start op de avond van het Sportcafé Zwolle, 16 december.

Programma
19.30u – 19.40u Digitale inloop
19.45u – 21.00u Ranking the Sporters

Aanmelden
De livestream is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 15 december via onze website én te bekijken via de televisie. Zwollenaren die de bekende sporters willen ranken kunnen zich aanmelden via deze link.

Contactpersoon

Marco Welink

Coördinator Zwolle Centrum Verenigingsadviseur Event manager

m.welink@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86