lines

Vacature Buurtsportcoach Steenwijkerland

Functie: Buurtsportcoach ‘jong leren bewegen’ (0-4 jaar).
Aantal uur: 16 - 32 uur*

Binnen het thema ‘Jong leren bewegen’ werk jij als beweegexpert binnen voorschoolse opvang locaties in Steenwijkerland. Het doel is om jonge kinderen te enthousiasmeren om een leven lang met plezier te sporten en bewegen. Het is niet alleen leuk om te doen maar het draagt ook bij aan de ontwikkeling van het brein. Jij krijgt de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan het verhogen van de beweegparticipatie door de voorschoolse opvang locaties hierin te ondersteunen en enthousiasmeren.

De Buurtsportcoach..

 • Werkt vanuit een ontwikkellijn met bijpassende methodiek voor ontwikkeling van motorische vaardigheden voor kinderen van 0-4 jaar.
 • Helpt voorschoolse opvanglocaties in Steenwijkerland met;
  - het vergroten van de kwaliteit van aandacht voor stimulering van motorische vaardigheden in de dagelijkse routines.
  - het opzetten van peutergymlessen, door pedagogisch coaches en eventueel pedagogisch medewerkers te coachen en te begeleiden (zowel in groepsverband als individueel)
 • Signaleert knelpunten in het (aanwezige) activiteitenaanbod en doet voorstellen voor verbetering;
 • Geeft tips over het vergroten van ouderbetrokkenheid rondom het thema bewegen en deelt informatie die de voorschoolse opvang hierbij kan gebruiken om ouders te informeren en enthousiasmeren.
 • Inspireert voorschoolse opvang locaties tot meer bewegen tijdens de dagelijkse routines door goede voorbeelden te delen.
 • Adviseert organisaties in doorverwijzing van kinderen naar juiste ondersteuning.
 • Inspireert, in samenwerking met de GGD, ouders van kinderen over het thema bewegen.
 • Bouwt en onderhoudt een relevant netwerk en stimuleert de onderlinge samenwerking en afstemming tussen organisaties, verenigingen, maatschappelijke instanties e.d.;
 • Maakt een plan voor monitoring en verzorgt de monitoring en evaluatie van het plan van aanpak jong leren bewegen.

Wij vragen..

 • Relevante MBO / HBO-opleiding.
 • Tenminste één jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie is een pré;
 • Kennis van sport en beweeg-gedrag in het bijzonder van kinderen van 0-4 jaar;
 • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
 • Kennis, expertise met doelgroep 0-4 jaar is een pré;
 • Een resultaat- en servicegerichte teamplayer met een strategische visie op sport en bewegen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs. Een auto is een pré.

SportService Zwolle biedt
Vanuit een hecht en ambitieus team een afwisselende functie en een boeiende werkomgeving. De beloning vindt plaats volgens de CAO-sport, schaal 7 / schaal 8, afhankelijk van ervaring en/of opleiding. De stichting is aangesloten bij de WOS.

Wie zijn wij?
Bij SportService Zwolle zijn dagelijks ruim 60 professionals in beweging om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen of te houden. Dit doen we omdat we actief willen bijdragen aan een vitale regio Zwolle. Onze stad groeit uit tot een echte sportstad en bied vele mogelijkheden om een leven lang met plezier te kunnen sporten en bewegen. Bij een sportvereniging, na school, tijdens je werk, in de wijk of op het sportpark. Er is keuze genoeg. We zien het als een maatschappelijke opdracht om iedereen die dat wil te helpen bij het vinden van een perfecte plek om te sporten of bewegen. We geloven erin dat dit voor iedereen mogelijk is.

Wil je een beeld krijgen bij SportService Zwolle?
Kijk dan eens op deze website of social media:

Facebook: SportServiceZwolle
Instagram: sportservice038
Twitter: @SportService038
LinkedIn: SportService Zwolle

Ben jij de Buurtsportcoach die wij zoeken?
Herken jij je in de beschrijving en wil je graag bij ons aan de slag? Stuur dan je schriftelijke reactie met CV gericht aan Roger Knoops. Mail je bericht vóór maandag 28 november naar secretariaat@sportservicezwolle.nl o.v.v. ‘buurtsportcoach jong leren bewegen SportService Zwolle’. De gesprekken volgen op korte termijn na sluiting van de reageerperiode.

* aantal uren is in overleg bespreekbaar, waarbij 16 uur het minimum aantal uur is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.