Veiling Sportcafé Zwolle

Naast de vaste programma onderdelen van het Sportcafé Zwolle houden we dit jaar ook een veiling voor het goede doel: Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit doen we middels een veiling van sportieve voorwerpen van de kandidaten. Bijvoorbeeld: een gesigneerd wedstrijdshirt van Bram van Polen of een gesigneerd schaatspak van Michel Mulder. De veiling gaat van start op de avond van het Sportcafé Zwolle, 16 december.

Sportieve voorwerpen waar je op kan bieden:
Michel Mulder - gesigneerd schaatspak
Bram van Polen - gesigneerd wedstrijdshirt
Dominique Bruinenberg -
Mustafa Saymak -
Marijn de Vries -
Hellen Berger - de Vries -
Michelle Fillet -
Gerben Last -

Hoe kan je bieden?
Je brengt je bod uit door een mailtje te sturen naar: communicatie@sportservicezwolle.nl

Tot wanneer heb ik de tijd om te bieden?
Op zondag 3 januari sluit de veiling. Dit is tevens de laatste dag dat je een bod kan uitbrengen op één van de sportieve voorwerpen. In de eerste week van januari wordt bekend gemaakt of jij gewonnen hebt met jouw bod.

Zijn er regels bij het bieden?

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een stichting die zich inzet om kinderen te ondersteunen die, door het ontbreken van financiële middelen bij ouders, niet kunnen sporten bij een sportvereniging of lessen kunnen volgen op cultureel gebied.
244 gemeenten in Nederlands zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Eén daarvan is Zwolle. SportService Zwolle is partner met het Jeugdfonds Sport en Cultuur doordat zij faciliteert met een intermediair die ervoor zorgt dat kinderen in aanmerking komen met de sport in Zwolle.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019 , SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 81.935 kinderen mee laten doen. (bron: www.jeugdfondssportencultuur.nl)