Webinar ‘Heel snel, heel anders!’

Webinar ‘Heel snel, heel anders!’

Als onderdeel van Bestuurlijke vernieuwing organiseren we op 7 december in samenwerking met Studio Vers Bestuur het Webinar ‘Heel snel, heel anders!’.

De eerste verenigingen zijn opgericht in een andere tijd, en zijn anno nu voor een groot gedeelte nog hetzelfde georganiseerd. De veranderende maatschappij brengt uitdagingen en opdrachten met zich mee voor sportverenigingen. Besturen van verenigingen en stichtingen merken dat het steeds moeilijker wordt om mensen van onder de 45 te vinden die zich als bestuurder of vrijwilliger willen inzetten. Dat komt omdat nog nooit eerder in de menselijke geschiedenis de belevingswerelden van verschillende 'soorten' mensen zo sterk, zo snel uiteen liepen. En omdat mensen van onder de 45 het moeilijk vinden om de 'traditionele' organisatievormen van verenigingen, dorpsraden, partijen, vakbonden, omroepen, kerken, medezeggenschapsraden als (voor hen) nuttig en relevant te zien. Inzicht in deze dynamiek is hard nodig om de besturen van nu, de verenigingen van morgen te helpen doen zien, verkennen en vormen...

Gast tijdens dit Webinar is Ferenc van Damme. We gaan in gesprek over de organisatie van de vereniging en de nodige vernieuwing in een snel veranderende wereld. Aan de hand van casussen uit de praktijk en levende experimenten, nemen we de aanwezigen mee in wat er wèl werkt. Vragen die worden behandeld zijn: Hoe betrekken wij de organisatie bij de mensen in plaats van te proberen hen bij de organisatie betrekken? Hoe vinden wij de meerwaarde van de vereniging of maatschappelijke organisatie opnieuw uit? Hoe interesseren we mensen om te voelen dat de vereniging of maatschappelijke organisatie en dat waar ze voor staan, ook van hen is, om nieuwe vrijwilligers, bestuursleden, leden, donateurs te vinden?

Kortom hoe voorkom je dat jouw vereniging of maatschappelijke organisatie voor 2030 ook het lot van een Kodak, Nokia, V&D of omroep ondergaat?... Dan moeten veel dingen ‘Heel snel heel anders’!

Voor wie?
Het Webinar ‘Heel snel, heel anders!’ is bedoeld voor commissie- en/of bestuursleden van Zwolse sportverenigingen.

Wanneer?
Het Webinar ‘Heel snel, heel anders!’ vindt plaats op maandagavond 7 december 2020. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot +/- 20.30u. Je kunt het Webinar live volgen of achteraf terugkijken.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van dit Webinar.

Vragen
Heb je nog vragen over dit Webinar, neem dan contact op met Sanne Winkler via: s.winkler@sportservicezwolle.nl.