Webinars voor sportvereningen

Webinars voor sportvereningen

Wij nemen het coronavirus serieus en doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM zo optimaal mogelijk onze diensten te verlenen. De bijeenkomsten voor sportverenigingen waarvoor we samen zouden komen, gaan niet door. Tegelijkertijd begrijpen we dat er veel vragen blijven- of juist nu ontstaan. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met contributie, lidmaatschappen, financiën of juridische aansprakelijkheid? Maar ook vooruitkijken. Hoe gaan we verder na deze coronacrisis? Daarom gaan we gewoon door. Vanaf 16 april organiseren we webinars en online scholingen.
Woensdag 6 mei: de eerste van een serie online scholingen Talentprogramma 'Modern verenigingsbesturen'.

“Bij SportService Zwolle hebben we als doel sportverenigingen vitaal te versterken door hen te adviseren, ondersteunen, faciliteren en begeleiden. Juist in deze tijd is dat belangrijk. We willen verenigingen helpen. Vragen beantwoorden. Adviezen geven. Maar ook wij moeten creatief zijn om dit op een veilige manier te doen. Het geven van webinars en het aanbieden van online scholing- en training is hiervoor een veilige en laagdrempelige manier. Het contact blijven houden is ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat we dit zo kunnen aanbieden”, vertelt Dion Reijnen, verenigingsadviseur bij SportService Zwolle.


(Online scholing) Talentprogramma ‘Modern verenigingsbesturen’ – woensdagavond 6 mei, 20 mei, 3 juni en 17 juni
Verschillende verenigingsbestuurders willen het (bestuurlijk) kader verjongen en/of aanvullen. Het traject ‘Modern verenigingsbesturen’ is specifiek ontwikkeld voor ambitieuze jongeren en jongvolwassenen. Middels deze online scholing krijgen deelnemers inzicht op hoe zij hun vaardigheden kunnen inzetten om zo een bijdrage te leveren aan de vereniging van de toekomst. Hoe bouw je als jongere of jongvolwassenen bestaansrecht op voor jouw generatie in een snel veranderende wereld?
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Webinar ‘Generatieverschillen; botsingen en begrip’ – donderdagavond 7 mei
Jongeren en de vereniging: Hoe bereik je ze en krijg je ze in beweging? Als lid, als vrijwilliger, bestuurslid of bezoeker. Willen de jongeren van tegenwoordig zich niet meer inzetten of spreken andere generaties ze niet op de juiste manier aan? In deze webinar inspireert experts van Motivation en Travers Welzijn, jou over hoe hiermee om te gaan.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Webinar ‘Juridische gevolgen van corona’ – donderdagavond 23 april
Vanwege het coronavirus is de nood hoog bij sportverenigingen. Wat te doen met contributiegelden, opzeggen van lidmaatschap, bestuursvergaderingen, ALV en juridische aansprakelijkheid? Door de vele voorwaarden en veranderende regelingen hebben wij gemerkt dat er veel vragen leven bij verenigingen. SportService Zwolle organiseerde daarom in samenwerking met Stichting Vereniging en Recht een online vragenuurtje.
Klik hier voor meer informatie. Heb je de webinar gemist en ben je geïnteresseerd? Bekijk hem via deze link:

Webinar 'Heel snel, heel anders'
Donderdag 16 april gaf Ferenc van Damme een inspirerende presentatie over vitale organisaties en de nodige vernieuwing in een snel veranderende wereld. Aan de hand van casussen uit de praktijk en levende experimenten namhij de aanwezigen mee in wat er wèl werkt. Vragen die zijn behandeld: Hoe betrekken wij de organisatie bij de mensen in plaats van te proberen hen bij de organisatie betrekken? Hoe vinden wij de meerwaarde van de vereniging of maatschappelijke organisatie opnieuw uit? Hoe interesseren we mensen om te voelen dat de vereniging of maatschappelijke organisatie en dat waar ze voor staan, ook van hen is, om nieuwe vrijwilligers, bestuursleden, leden, donateurs te vinden?

Voor meer informatie over het verhaal van Ferenc van Damme klik hier voor de podcast met Ferenc van Damme.
Heb jij de webinar gemist en ben je geïnteresseerd? Bekijk hem via deze link: https://sportservicezwolle.clickmeeting.com/webinar-recording/6TwBa150c

Kans
De verenigingsadviseur ziet zelf ook kansen voor na de coronacrisis. “Natuurlijk denken wij als SportService Zwolle ook na over het ‘nieuwe normaal’. Wij zien ook dan nog steeds mogelijkheden voor webinars. Het biedt kansen in bereik, veiligheid en praktische aspecten. Uiteraard blijven we luisteren naar de vraag van de sportvereniging en spelen in op de behoefte. Dat is waar we het voor doen.”


Webinar 'Heel snel, heel anders' met Ferenc van Damme