lines

Zeecontainer maakt buitenspelen aantrekkelijk

Zeecontainer maakt buitenspelen aantrekkelijk

Out of the box
Wat als buitenspelen niet vanzelfsprekend is? Dan zoeken we daar een oplossing voor. Want buitenspelen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Al meer dan 2 jaar staan de buurtsportcoaches in Holtenbroek een aantal keer in de week bij Out of the box; een zeecontainer vol buitenspeelgoed. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Zwolle, Delta Wonen en Travers Welzijn.

Het doel is om de kinderen uit de flat en uit de buurt meer buiten te laten spelen. Vanaf de zomer 2021 gaan de buurtsportcoaches van SportService Zwolle steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en hopen ze dat buurtbewoners deze mooie taak over willen nemen.

Bij het wijkcentrum in Holtenbroek komt een sleutel te liggen die buurtbewoners op mogen halen om de container te openen. Als ze de vlag ophangen kunnen alle kinderen zien dat de box open is en kunnen ze buiten komen spelen.

De sleutelbeheerder van die middag is verantwoordelijk voor het materiaal en voor de sleutel, maar niet voor de kinderen. Dus de (buurt)kinderen spelen, net als anders, gewoon op eigen risico buiten.

Contactpersoon

Maaike van Vugt

Beweegmakelaar Buurtsportcoach

m.vanvugt@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86