lines

Olympische tocht door Zwolle

26-11-2020

Door de recente maatregelen rondom het coronavirus zitten we weer steeds meer thuis. Daarnaast wordt het eerder donker en is het kouder buiten. SportService Zwolle zet zich in om alle drempels om in beweging te komen te verlagen. Vanaf 30 november organiseert de stichting de Olympische tocht door Zwolle. “Het is hoog tijd om Zwollenaren weer een boost te geven om in beweging te komen”, aldus Sharon de Witte, projectleider Olympische tocht, SportService Zwolle.

Samen tegen corona
We hebben elkaar nodig in deze tijd. Niet alleen voor de sociale factor, ook voor het elkaar helpen stimuleren om in beweging te komen. “De Olympische tocht doe je niet alleen, dit doe je in teamverband. Je stelt een team van vier personen samen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht door Zwolle af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo's een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen of te skeeleren. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van 400 km als eerste helemaal aflegt, wint”, vertelt De Witte.

Parcours
De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen en komen langs fictieve Olympische dorpen. De deelnemers bepalen zelf hun route van 400 km maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met leuke herkenningspunten vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die we delen via de socials.

Sharon de Witte: “We maken een reis over de wereld door langs verschillende fictieve Olympische dorpen te gaan. Wanneer een team in een Olympisch dorp is aangekomen of heeft gepasseerd bij het halen van een aantal kilometers, kan het team op ludieke wijze extra kilometers winnen door de vraag te beantwoorden of de opdracht uit te voeren." De opdrachten zijn via de social media kanalen van SportService Zwolle te volgen.

Bekijk de volledige informatie, spelregels, parcours en mogelijkheid om aan te melden hier.