lines

Olympische tocht 4.0

16-12-2021

De Olympische Winterspelen staan voor de deur. Hoe tof is het om dan jouw eigen Olympische tocht te beleven? Voor de 4e editie van de Olympische tocht willen we iedereen uitdagen om een eigen Olympisch record neer te zetten. Zoveel mogelijk kilometers, zo snel mogelijk. Dit keer in samenwerking met Expertise centrum Voet&Beweging in Zwolle. Wie gaat er voor goud, wie wint er zilver? De tocht start op 4 februari bij het branden van het Olympisch vuur.

De Olympische tocht 4.0 doe je alleen én in teamverband. Net als een echte Olympische ploeg. Je stelt een team van maximaal vier personen samen. Maar je krijgt ook de mogelijkheid om individueel zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van honderden kilometers door zijn eigen woonplaats in Zwolle of omliggende regio af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo's een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen of met de rolstoel bewegen. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld.

Teamwork
Expertise centrum Voet&Beweging en SportService Zwolle slaan de handen ineen en organiseren samen de Olympische Tocht 4.0 met als doel zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Het gezamenlijke doel ‘Een leven lang gezond bewegen’ maakt dat de twee organisaties de Olympische Tocht dit jaar samen organiseren. “Het belangrijkste is niet je eigen tocht, maar het samen deelnemen”, vertelt Sebastiaan Visscher van het Expertise centrum Voet&Beweging.

Parcours – nieuw: familiepoule
De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen met de eigen gekozen manier van bewegen (wandelen, hardlopen oid) door zijn of haar woonplaats. We bieden vijf diverse poules aan waar ieder team of individu op zijn/haar niveau kan sporten/bewegen. De vijf poules hebben de afstanden: 100km (familiepoule), 200km, 400 km, 750 km en 1200 km. De deelnemers bepalen zelf hun parcours maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met leuke weetjes vanuit de Winterspelen die we delen via de socials.

Nieuw
Voor deze 4.0 editie is de familiepoule (100km) een nieuw element. De familiepoule is een poule waarbij je als gezin (minimaal 2 kinderen in het team) kunt deelnemen om een extra stimulans te krijgen om samen een mooie (bos)wandeling te maken.

Poules
Om ieder zijn eigen niveau tegemoet te komen, zijn er vijf poules opgesteld in de kleuren van de Olympische ringen. Zie hieronder de afstanden van de vijf poules. De afstanden moeten binnen één maand gehaald zijn. Kies er één uit met je team en meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Wat levert het je op?
Allereerst is bewegen goed voor je lichaam en geest. Je zorgt voor sociale verbinding door met een team de kilometers af te leggen. Het Expertise centrum Voet&Beweging geeft de deelnemers de mogelijkheid gratis gebruik te maken van online voet- en beweegadvies en een hardloopspreekuur. Dit mag voor, tijdens- en na de Olympische tocht. Geldig tot één jaar na de start van de Olympische tocht. Bij aanmelding ontvang je een voucher om dit te verzilveren.

Gratis online voet en beweegadvies
Heb je klachten aan voet of enkel en wil je weten wat je hieraan kunt doen? Dan kun je geheel vrijblijvend en kosteloos een online adviesgesprek inplannen bij het Expertisecentrum Voet & Beweging. Het adviesgesprek duurt maximaal 15 minuten en geeft de specialist een eerste indruk van de klachten en wat je hier aan kunt doen. We kunnen je eenvoudig op weg helpen met een advies.

Gratis hardloopspreekuur
Ben jij een gevorderde hardloper of ben je van plan te beginnen met hardlopen? Dan is het kosteloze hardloop spreekuur zeker iets voor jou. Heb je voet- en/of enkelklachten, wil je tips & tricks om ze te voorkomen of beter te gaan lopen? Kom dan zeker langs. Tijdens het spreekuur vindt er een intake plaats en wordt er een persoonlijk advies gegeven hoe het lopen kan worden verbeterd of de klacht behandeld.


Spelregels en aanmelden

Poule kleur

Aantal km’s

Zwart (familiepoule)

100 km

Rood

200 km

Geel

400 km

Blauw

750 km

Groen

1200 km

De tocht start 4 februari. Aanmelden is mogelijk vanaf 26 januari via dit Aanmeldformulier De teamcaptain meld het team aan. Voor alle spelregels en het aanmelden voor deze tocht is deze pagina beschikbaar.