lines

College en directie gemeente Zwolle bezoekt Oosterenk en MAC3PARK stadion

16-01-2023

Op donderdag 12 januari stond de Dag van de Verbinding op het programma voor het college van B&W en de directie van de gemeente Zwolle. Hierbij werd een bezoek gebracht aan het Clubhuis Regio Zwolle bij Regio Zwolle United en SportService Zwolle. Doel van de middag was om nader kennis te maken met Oosterenk en organisaties in het gebied.

De dag werd door de groep afgetrapt met een ochtendprogramma in Wijthem. De tweede helft van de dag werd vervolgens afgetrapt in het Clubhuis Regio Zwolle. Eilt Staal (Regio Zwolle United) leidde de college- en directieleden van de gemeente en diverse aanwezige stakeholders uit het gebied door het programma. Gert Engelsman (gemeente Zwolle) en Jolanda van der Veer (Ondernemersvereniging OVB & SportService Zwolle) gaven inzage in de ambities, opgaven en unieke functies van het gebied. Daarbij gingen gasten met elkaar in gesprek over de opgaven en kansen die zij ervaren.

Na het plenaire gedeelte ging de groep uiteen voor presentaties over Regio Zwolle United (met een mooie bijdrage van de Mannen van Frion) en SportService Zwolle. Aansluitend werden diverse locaties in het gebied bezocht: Centre for Sports and Education / Landstede, Be Quick ’28, Breman Academy en BREiNN. De dag werd passend afgesloten op steenworp afstand van het MAC3PARK stadion met een netwerkborrel bij Brasserie Stolte.92.

SportService Zwolle
Bij SportService Zwolle gingen we met elkaar in gesprek over de beweegmakelaar, clubkadercoach en de Buurtsportclub Noord. Wij gaan ervoor dat iedereen in Zwolle in regio met plezier kan sporten en bewegen. De verbinding zoeken met partners is hierbij van groot belang.