Bestuurlijke vernieuwing

Bestuurlijke vernieuwing

De eerste verenigingen zijn opgericht in een andere tijd, en zijn anno nu voor een groot gedeelte nog hetzelfde georganiseerd. De veranderende maatschappij brengt uitdagingen en opdrachten met zich mee voor sportbestuurders. Hoe ga je als vereniging om met de bredere maatschappelijke rol die de sportvereniging veelal wordt toebedeeld? En hoe ga je om met verschillende generaties binnen de vereniging die andere behoeftes en zienswijzen hebben. Ligt het antwoord in het anders communiceren, organiseren of aansturen van de vereniging? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag.

Binnen het project Bestuurlijke vernieuwing gaan sportverenigingen onder begeleiding van SportService Zwolle en partners zoals Studio Vers Bestuur experimenten aan, wordt er kennis gedeeld en worden er doe-, leer- en deelbijeenkomsten georganiseerd binnen de Roadshow Bestuurlijke vernieuwing. Centraal hierbij staat met- en van elkaar leren. Daarnaast gaan we op zoek naar antwoorden en oplossingen.

Experimenten
Zit je in het bestuur of commissie van een Zwolse sportvereniging? Voel je dat het anders moet? En wil je onder begeleiding van SportService Zwolle, samen met andere verenigingen, door middel van experiment op zoek naar wat wel werkt? Neem dan contact op met SportService Zwolle via: s.winkler@sportservicezwolle.nl of je contactpersoon binnen de vereniging.

Kennisdeling
Door op zoek te gaan naar oplossingen en antwoorden halen we ook goede voorbeelden op uit de stad en het land. Hierbij kijken we ook naar andere sectoren dan de sport. We hopen zo verenigingen te inspireren en informeren over bestuurlijke vernieuwing. Voorproefje? Luister en kijk alvast naar:

Roadshow Bestuurlijke vernieuwing
Binnen de Roadshow Bestuurlijke vernieuwing worden (in samenwerking met partners) verschillende doe-, leer- en deelbijeenkomsten georganiseerd over- en in het kader van maatschappelijke ontwikkelingen én de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor de sportvereniging en het bestuur. Hieronder zijn de eerste bijeenkomsten in het kader van de Roadshow opgenomen. Meld je alvast aan via onderstaande info.

Contactpersoon

Sanne Winkler

Verenigingsadviseur

s.winkler@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86